Friss topikok

  • Napcsapda: szia! egy teleszkópos horgászbot-szerű "alkatrészre" volna szükségem egy fejlesztéshez, amelyet s... (2016.09.12. 20:33) Horgászbotot építek, mert túl sok a horgászbotom
  • Chayenne: Jó, hogy ezt leírtátok.....bár előbb-utóbb én is láttam volna. Akár hová csöppenek, nem kell sok i... (2016.02.07. 17:12) Feedert mindenre!
  • Chayenne: Irtó jó írás! Élmény volt olvasni! 10-15 éve pergettem utoljára aktívan, és hát most jött el az id... (2016.02.07. 07:30) Pergető cucc
  • Chayenne: Nagyon jó írások.....de azért a kiegészítő cucc mizériát olcsóbban is meg lehet úszni, minthogy ma... (2016.02.07. 07:15) Motyók, amikre mindenképp szükségem van
  • DunaiHorgaszat: Annyit fűznék hozzá, hogy ha a Dunára mész( fővárosi szakasz pl, vagy Petróleum öböl ) és csak a l... (2012.09.04. 12:48) Feeder cucc

A hét fasza arca - Czeroczki Z.

2007.05.05. 17:47 vau

Elkezdenék egy szép és tanulságos sorozatot azokról az emberekről, amik valamilyen úton módon megérdemlik a figyelmet. Vagy így, vagy úgy.

Nem is kertelnék tovább, kezdeném rögtön azzal az emberrel, akitől már hónapok óta remeg a szám széle, amikoris először sikerült az illető webshopjára tévedtem.

Ladies and gentlemen, please welcome

MR. CZEROCZKI ZOLTÁN!

Hát ez zseniális Zoli bácsi. Csak így tovább. Lassan finoman emésztgetve haladtam a fenti linken elérhető levélben, egyenként ízlelgetve a szavakat, pont azzal az érzéssel, mint amikor egy drága étteremben egy szar kaját elemzel kínos alapossággal, hogy aztán a szakácsot megfelelőképpen küldhesd el a jó anyjába.

Haladjunk csak szépen sorban, mit kíván a Czero Fishing Team Fishing Team.

1. A magyar horgászrend szar.

Igaz is. A fasznak kéne ellenőrizni a horgászokat. Tilalmi idő? A rossebeket. Itt van nekünk Zoli bácsi, miatta akár minden második jóérzésű magyar horgász petényi márna koponyájával díszített kulcstartóval rohangászhatna. Ha lennének bébifókák, azoknak a szeme is mehetne formalinos üveggolyóban a bot nyelére dísznek. Bezzeg a kurvák. Azokat nem ellenőrzi senki... Zoli bácsinak biztos nem áll már fel.

6. Vigyen mindenki zsákszámra halat, mer ahogy most van az így szar.

Aha, persze. Eleve az érvelés is tömény faszság, naponta foghatsz két nemes halat, a horgászrend szerint vissza is engedheted, amelyik nem kell. Illetve foghatsz még 5kg egyebet, amit méretesekből összeválogatni még Döme Gabinak is becsületére válna.

7. Pergetés nem egyenlő gereblyézés

Az egyetlen olyan pont a véleményében, ami miatt nem kéne azonnal leállnia a horgászattal.

8. Catch n Release

Hat igen. Gáz dolog ez, igaz, Zoli bácsi? Visszaengedni azt a kurva halat, holott felzabálhatnák otthon a porontyok. Még le is kell ápolni a rohadékot. Alja egy szemét világban kell hogy éljünk, manapság már szinte sehol nem tudja az ember azt az egészséges 80-100kg halat kitermelni szemeteszsákokba a partra, hogy utána azzal villantson a szomszédnak. Fényképezkedni lehet... Bezzeg ha levágnánk jól a rohadék fejét, ki lehetne tűzni a fotótapéta mellé a nappaliba. Élt már eleget, 40 évesen mit akar még lubickolni?

Bónusz:

Három bot.

A kedvencem. Három bot. Tök innovatív ötletem támadt azóta, amióta előszőr megláttam. Minek elaprózni? Legyen egyből öt bot. Tetszőleges összetételben. A bojlisok pár tavon három bottal horgászhatnak. Az hatékony módszer, akkor a hagyományos módszerrel horgászók had pecázzanak öttel. Mondjuk öt feederbottal. Egyiken lehetne csonti, másikon giliszta, pellet, tűzőszunyog, az ötödiken meg mondjuk Big Mac.

Nem is értem a faszért nem használnak egy finomszerelékes versenyen (feeder, rakós, match) se egy botnál többet.

Igazad van Czero bácsi, nosztalgiázz csak a háromforintos kenyéren. Nem látod, hogy ez a sport miről szól, de soha nem is fogod megérteni. Remélem a javaslataiddal, meg azzal a bizottsággal együtt, akik azokat megszavazták szépen lassan kikoptok a köztudatból, és az értelmesebb sporthorgászok öröksége marad meg, nem az ilyen vén hülyéké.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kahuna.blog.hu/api/trackback/id/tr771257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása