Friss topikok

  • Napcsapda: szia! egy teleszkópos horgászbot-szerű "alkatrészre" volna szükségem egy fejlesztéshez, amelyet s... (2016.09.12. 20:33) Horgászbotot építek, mert túl sok a horgászbotom
  • Chayenne: Jó, hogy ezt leírtátok.....bár előbb-utóbb én is láttam volna. Akár hová csöppenek, nem kell sok i... (2016.02.07. 17:12) Feedert mindenre!
  • Chayenne: Irtó jó írás! Élmény volt olvasni! 10-15 éve pergettem utoljára aktívan, és hát most jött el az id... (2016.02.07. 07:30) Pergető cucc
  • Chayenne: Nagyon jó írások.....de azért a kiegészítő cucc mizériát olcsóbban is meg lehet úszni, minthogy ma... (2016.02.07. 07:15) Motyók, amikre mindenképp szükségem van
  • DunaiHorgaszat: Annyit fűznék hozzá, hogy ha a Dunára mész( fővárosi szakasz pl, vagy Petróleum öböl ) és csak a l... (2012.09.04. 12:48) Feeder cucc

Motyók, amikre mindenképp szükségem van

2012.01.24. 22:06 vau

Inspirálnak a szar dolgok. De tényleg. Meglátok valami katasztrofális dolgot és rögtön azon kezdek el gondolkozni, hogy hogy lehetne javítani, vagy hogy létezik-e belőle jobb és szebb darab, ami kiszolgálja az igényeket. Rettentő teher ez, a Thisisfly gear rovata az alfája és a google végtelen ereje az omegája, ami a muníciót szolgáltatja ahhoz, hogy egy kisebb vagyont verjen el az ember a hülyeségre. 

A kezdők fogják be a fülüket, masszív cuccbuzéria fog következni, mindenféle koncepció nélkül.

Survival Bracelet ejtőernyőzsinórból

 

http://needsupply.com/mens/accessories/watches/survival-bracelet.html

Túlélő karkötő! Mi másra van egy átlaghorgásznak szüksége, mint egy ejtőernyő zsinórból font karkötőre, amivel vészhelyzetben reprodukálhat bármit, amit Bear Grylls egy vidámabb napján! Amikor a vadon sűrűjében, a Moby-n, elvágva a külvilágtól spontán amputálnunk kell horgásztársunk valamely testrészét, egyszerűen nincs alkalmasabb eszköz az artériák elszorítására. Jó, persze egy kés elkelhet a művelethez, de nem ez a lényeg. Legyen az hirtelen jött ruhaszárítás, tomboló viharban fához kötözés, vagy egy elszakadt cipőfűző: ez az ejtőernyőzsinór mindennél fontosabb lehet számunkra. Ki ne találkozott volna már a helyzettel, hogy "Áhh, bárcsak lenne nálam ejtőernyőzsinór!"? Na, itt a megoldás!

Deuter Bakancstáska

http://tengerszem.hu/?p=termek&tnev=Deuter+Boot+Bag

Retkes csizmák réme. Undorító dolog, amikor a sátradban már kis dombokat lehet formázni a koszból és a sárból, te pedig leginkább aludnál ahelyett, hogy tereprallizol a kis patakok között, amik a csukádból kifolyó latyakból képződnek. Kinn hagynád az előtérben, de egyrészt kopogósra fagy, vagy elázik, vagy csak simán nincs a sátradnak előtere. Zsupsz, be ebbe a zsákba és probléma megoldva! Vagy lehet, hogy az autód csomagtartójában nem akarod megtörni a halnyálkás merítőháló keltette szag egyeduralmát a sáros-retkes bakancsod lábszagú kipárolgásával - ebben az esetben is csak és kizárólag ez a tok a megoldás. Még otthon sem vágnak ki a cipőddel együtt, ha így dobod be az előszoba közepére.

MSR Hubba egyszemélyes expedíciós sátor

http://www.mountex.hu/termek/10202-263-0/msr_hubba_sator

Hú de kell, te jó isten! Másfél kiló. Egy ásványvíz tömege. Bámulatosan jó kis sátor, garantált vízállósággal. Van egy kis előtere is, ami tökéletesen elég arra, hogy a hátizsákod besuvaszd, mindemellet kényelmesen elalszol benne. Igaz, nem tudsz benne komplett pókerpartit rögtönözni pontyozás közben, de ha elkap egy randa eső a hétvégi pergetőpartid közepén, vagy csak amúgy sem teherautóval jársz horgászni, ez a cucc maga a csoda. Tudom, hogy merész gondolat, de gondolj csak bele: KÉT ilyen sátor is befér egy autóba, ellentétben a "hagyományos" horgászsátrakkal. Hát nem fantasztikus? Dehogynem. Nyavalyás nyolcvan ropiért a hülyének is megéri, nemhogy nekünk.

 
Thermite Versipack combtáska

http://www.maxpedition.com/store/pc/THERMITE-VERSIPACK-4p19.htm

Enélkül nem tudok élni. Viccen kívül, az oldalzsebes cargo nadrágok elérik a kapacitásuk csúcsát a tárcád és telefonod bepakolása után. Ebbe a kis vacakba meg belepakolhatsz akár egy-két előkét, egy doboz csalit, egy-két gumihalat, ragtapaszt, fogót, epres óvszert, lenin összest, bármit. A képzelet szabhat határt, hirtelen kinyílik a világ. Pergetőhorgászként csak ajánlani tudom a mellény és a válltáska mellé. És magunk közt szólva, ennyiért nem is durva.

Van Staal Titanium fogó

http://shop.urbanangler.com/store/pc/Van-Staal-Titanium-Plier-Set-11p3872.htm

Gondolkoztam, hogy mi lenne elég sznob ahhoz, hogy feltétel nélkül vágyjak rá. Ennél már nem tudtam tovább menni. Igen, ez titániumból van. A Van Staallal eddig csak orsóként találkoztam, az is kiverte a biztit. Na de tudtok durvább dolgot annál, mint hogy súlyos tízezreket elverni fogóra? A bőr szütyő sem sokat segít a dolgon. Viszont kolbászoló pecásként nagyon nincs választásunk, hogy mire szórjuk el a családi ezüst ellenértékét. Marad az aranyárban mért fogó. Jajj, de butuska is vagyok, ez egy olyan drága fém, mint az arany.


Travel Safe utazótörölköző

http://www.mountex.hu/termek/11110-177-0/travel_safe_travel_towel_l_torolkozo

Törcsi. Douglas Adams lebeg a szemem előtt. Egy valamirevaló stoppos nem indul el törölköző nélkül. Egy gyors zuhany a parton, mielőtt feldobnánk az esti makeupot? Egy forró törcsi a laza borotválkozás előtt felgőzölve a gázrezsón a pontyozófotelben? Nem akadály. Na jó, akkor is hasznos, ha meg akarunk törölközni. És lássuk be, halnyálkát törölni egy sokezres törölközőbe azért mégiscsak más.

Storm Logic párna és kabát

http://www.exofficio.com/products/details/womens-storm-logic-jacket

Zseniális. Egyszerűen zseniális. Egy párnát cígölni luxus. Vaskos, nem lehet összenyomni. Ha felfújható, az ropog miközben forgolódunk rajta. Ez viszont kétségkívül a legnagyobb találmány a kacsintós pénztárca óta. Becsomagolod párna, kicsomagolod kabát. Óriási. Feladom a rendelést. Persze előtte kifosztok pár kisnyugdíjast.

 

Helly Hansen technikai öltözék

http://shop.hellyhansen.com/GB/item/66522/?partner=6085&t_type=src&t_type=cat

http://shop.hellyhansen.com/GB/item/66523/?partner=6085

Esőnadrág mi? Spro? Fox? Alig több, mint jelen árfolyam szerinti 300 000 magyar forintért a miénk lehet az egyik legszuperebb ruházat, amit pecás, síelő és hegymászó a magáénak tudhat. Így ha kedvünk szottyan galócahajkurászás közben felugrani a Gerlachfalvi csúcsra, adott a lehetőség! Hansen kapitány cájgja vízálló, szélálló, klímaálló. Egy igazi operetthorgász ennél nem adja alább. A horog ütötte lyukak az évek során csak szexi patinaként jelennek meg rajta. Képzeljük el a következő beszélgetést:

- Hjajj, beázott a jobb alkaromnál a háromszázezres kabátom...

- Nem mondod..

- De... igaz csak azért, mert korábban, mikor a saját lábamat rágtam le, mert fennrekedtem lazacozás közben Alaszkában a hegyekben és nem volt más élelmem, már nem nagyon tudtam megőrizni az egyensúlyom miközben egy 40 kilós király' tépte az orsót és véletlenül beleakadt az egyik nimfám.

Azt nem kell tudniuk, hogy berúgtál Zalakaros alsón és beleakadtál a kerítésbe.
 

Meindl MFS túrabakancs

http://www.grube.hu/221517-turacipo/18201-meindl-vakuum-men-gtx-turabakancs/

Cipőt a cipőboltból! Az MFS szivacs olyan dolog, amit nem hittem el. Szépen rásimul a lábadra, ezért ha kitör egy háború, és lerángatják rólad valami szerencsétlen intermezzo eredményeként, bizton állíthatjuk, hogy a következő tulajnak már nem lesz olyan kényelmes. Ellenben neked az, nem kicsit. Meleg, szuperkényelmes, szupervízálló. Minden, amit egy "horgász" bakancsról nem feltétlenül tudunk elmondani. Dolgos kámi magyar asszonyok keze munkáját dícséri. Ha egy túrabakancsom lehetne az életben, tuti hogy Meindl lenne.

Könnyed folytatása következik, ha megint megnyerem fejben a lottót.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kahuna.blog.hu/api/trackback/id/tr933745338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vau · http://www.holdkomp.hu 2012.01.24. 22:34:02

Csak még annyit, hogy: aki arra számított, hogy a retkes átcimkézett Ryobi orsókról és a vérciki kék oldalról fogok írni, annak sajnálom, hogy csalódást okoztam. :)

zyl187 2012.01.25. 10:15:58

Megint tollat ragadtál látom, örvendetes nem is lett olyan rossz :D

Lassn készítsd a finomszerelékeidet, mert április -május környékén megmutatok egy kiba faxa kis helyet, ahová költözünk. Sajnos annyi a gáz a hellyel, hogy hátul nincs kerítés, mert egy ott egy tó van :)... már remegek, h végre bedobhassak, de most még a kisházat kopácsoljuk.
A mendemondák szerint süllő, keszeg, kárász, 2-es potyka sok akad benne. Állítólag megfoghatatlan 20-as amúrok is vannak, az előző tulaj szerint. Megerősíteni - cáfolni semmit nem tudok ezekből, de március vége felé rendeződnek a papírok, engedélyek stb és akkor gecire belecsapunk a jóba. :)

vau · http://www.holdkomp.hu 2012.01.25. 12:06:53

@zyl187: Ennek a meghívásnak nem lehet ellenállni. :)

Nem is fogok. :P Majd azért meséld el privátban, hogy hol is van ez a tó.

Chayenne 2016.02.07. 07:15:50

Nagyon jó írások.....de azért a kiegészítő cucc mizériát olcsóbban is meg lehet úszni, minthogy maxpeditionra, mrs-re, meindre költenél! Én pl az aliexpresszen - ingyé posta- ugyanezt a combtatyót 13 dollárért vettem - szarabb minőség ( d600), de nem annyival! A woblernek meg mindegy! :-)
süti beállítások módosítása