Friss topikok

  • Napcsapda: szia! egy teleszkópos horgászbot-szerű "alkatrészre" volna szükségem egy fejlesztéshez, amelyet s... (2016.09.12. 20:33) Horgászbotot építek, mert túl sok a horgászbotom
  • Chayenne: Jó, hogy ezt leírtátok.....bár előbb-utóbb én is láttam volna. Akár hová csöppenek, nem kell sok i... (2016.02.07. 17:12) Feedert mindenre!
  • Chayenne: Irtó jó írás! Élmény volt olvasni! 10-15 éve pergettem utoljára aktívan, és hát most jött el az id... (2016.02.07. 07:30) Pergető cucc
  • Chayenne: Nagyon jó írások.....de azért a kiegészítő cucc mizériát olcsóbban is meg lehet úszni, minthogy ma... (2016.02.07. 07:15) Motyók, amikre mindenképp szükségem van
  • DunaiHorgaszat: Annyit fűznék hozzá, hogy ha a Dunára mész( fővárosi szakasz pl, vagy Petróleum öböl ) és csak a l... (2012.09.04. 12:48) Feeder cucc

A nagy rodpod projekt

2008.08.19. 20:04 vau

Alighogy leírtam, Duba reagált, s ahogy Duba reagált, rájöttem, hogy ez milyen jó is lenne tulképp.

Kezdők ne figyeljenek, csak akkor, ha kiderül, hogy tök olcsón össze lehet hozni (feltehetőleg nem):

Feeder rod-podot fogok rajzolni!

A projekt irányvonalai:

- tekintve, hogy két rezgőspicces nem nehezebb fél kilónál, az orsóknak egyenként nem szabad fél kilónál nehezebbnek lennie, a teljes állvány súlyának a másfél kiló problémamentes balanszához és stabil tartásához kell megfelelőnek lennie.

- a buzzer barnak két azaz két botot kell tudnia befogadni, elektromos kapásjelzőt pedig nem muszáj.

- lehetőség szerint - mivel a rezgőspiccek különösen hisztisek a szélre - a három v. négylábú "dönthető" koncepciót kell követnie az állványnak.

A feladat folyamatosan megy, publikálom, ha valami korszakalkotót sikerült megtervezni. Minden kedves tippet és ötletet szeretettel várok.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kahuna.blog.hu/api/trackback/id/tr79623639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

duba 2008.09.15. 15:23:10

Hajrá! Várom az eredményt. :o)
A feladatspecifikációt ki kellene egészíteni!
- Anyag: célszerűen rozsdamentes, konkrétam alumínium.
- Harcrakész hossz: állítható ...-tól, ...-ig (A ...-okat otthon megmérem. 2,70 és 3,90-es botokon vizsgálva az ideális támasztóhelyek távolságát.) Az állíthatóság nem kell, hogy analóg módon történjen. Lehet, hogy hátborzongató, de a korábban tárgyalt béta verziós minta "benyomom a réz bizbaszt" gagyi hatású megoldása költséghatékony és menettekergetést kiküszöbölő lehetne.
- Buzzer bar tartónak analóg elfordíthatónak kell lennie. (Síkban eltérítve a botokat egymástól, ezzel elősegítve a bevágás hatékonyságát, egyben biztosítva a hal által elkövetett lelopásmentességet. Én így szoktam beállítani. Leírni macerásabb, fotókat fogok készíteni, és elküldöm.)
- Buzzer bar szélessége? Állíthatóság előny de nem szükségszerű. Mi az hogy nem kell tudnia elektromos kapásjelzőt befogadnia??? Szabványos menetes kiképzés kell punktum, és akkor meg mehet a pod a hozzám hasonló kocabojlisnak pontyozáshoz is! Bármilyen fejet bele lehessen tekerni, akár a fűrészeseket is. És itt visszaérünk a szélességhez. Szerintem két middy fűrészfogas fej befogadására alkalmas szélesség lenne ideális. Ismétcsak meg fogom mérni és beírom.
- Lábak leszerelhetők legyenek, vagy egyszerűen behajthatók, mint a tripodoknál?
- Nem kérdés a lábak hosszát analóg kell tudni változtatni.
- Központi elemre (agyra) alulról kampó szükségeltetik. Aki akarja lehorgonyozhassa, lesúlyozhassa.

Így hirtelen ennyi. :o)))

duba aki szívesenközreműködikaprojektben

vau · http://www.holdkomp.hu 2008.09.15. 19:29:25

Felreertettel:

Persze a standard menet fontos, hogyne lenne az.

A balansz miatt nem erdekes a kapasjelzo. Termeszetesen elonyos, ha nem borul orra (mint ahogy a korabban mar reszletezett energo feeder rod pod - swingerekkel kegyetlenul orra bucskazik terheles nelkul bizonyos helyzetekben)... nem tudom..

Csak azon gondolkoztam, mennyire fontos a podnal, hogy kocabojlizashoz is hasznalni lehessen.

Egyebkent egyetertek.

Szigoruan kiserleti otleteles:

- Carp sounder mustang koncepcio?
- Cygnet sniper koncepcio?

Erdekes megoldasok, es lehet, hogy kisebb suly mellett stabilabbak oldaliranyban, mint a hagyomanyos tripodok. A botok donthetoseget mindegyik megoldja...

duba 2008.09.15. 20:41:07

Hali vau!


Megsasoltam az említett koncepciókat.

A mustang kicsit groteszk elsőre, de ultra ötletes.

A Cygneté sokkal konzervatívabb és bonyásabb.


Teljesen igazad van abban, hogy - nem lévén profi gépész guruk - koppintunk innen onnan ötleteket az ideális feeder podhoz. Azonban továbbra is úgy gondolom a begyöpösödött agyammal, hogy inkább a vario feeder pod hibáit kellene kiküszöbölni, azt illetve a részleteit csiszolva keresni a megoldást.

- Egyrészt univerzális pod kidolgozása a Szent Grál a szememben (válasz a minek a kocabojlisnak pod kérdésedre), amivel ha úgy tartja úri kedve az embernek süllőző pálcákkal fenyegetheti az eget, feeder botokkal csiklandozhatja a vízfelszínt, dunai kövezésen meredezhetnek márnázó botjai, sőt évente két-három alkalommal a csipogós jelzőket is rátekerheti,

- Másrészt miért a három lábú, agyas kialakítás? Mert a legstabilabb rögzítési mód, mert a három kevesebb mint a négy (tömegre is, talajjal érintkező pontok számában is), mert ide (kép mailben ment) tegyél le bármilyen egyéb podot! Pl. itt bukna el mindkét említett koncepció.

- Harmadrészt az első hátsó tartó állítással, láb hosszak és agy dőlésszög állításával kiküszöbölhető a súlypont előnytelen pozíciójából adódó borulás


Szóval inkább ne is feederező podról csacsarásszunk, hanem az UNI-POD-ról! :o)


duba aki olyansokoldalú,hogymárszintegömb :o)

vau · http://www.holdkomp.hu 2011.11.26. 16:12:25

@duba: Dubám, bár jópár éve volt, azt hiszem kitaláltam valami forradalmit. Lelevelezem veled, aztán feldobom ide szerintem.

Megfelel a követelményeknek, de vaszleg bazi drága leesztergáltatni :)

duba69 2012.03.14. 13:00:36

@vau: Mielőtt leesztergáltatnád, azért a csőalapanyagokon elgondolkodnék! :o))))
duba aki részleteketakarlátni!!! :)
süti beállítások módosítása